Med ord och bild

En bild sägs ju kunna tala mer än tusen ord – men, med tusen ord till bilden blir det för mig det allra bästa sättet att fånga och förmedla fisket – beskriva känslorna och alla de underbara platserna som besöks. Pennan och kameran finns därför alltid med.

Det minsta jag kan göra är att berätta – genom bild och text försöka förklara vad som får mig att välja bort
så mycket av allt annat…
Egentligen är det nog fel att kalla det val, då det är djupare förankrat, och faktiskt utan valets möjligheter.
Att återge stunderna; spänningen, fiskelyckan – och för all del, även det motsatta, har blivit en drift
– mitt försök att förklara varför.

Genom den exklusiva tidskriften Flugfiske i Norden har jag fått publicerat ett antal berättelser och bilder. Du finner dem i följande nummer:

Senaste: ”Ta nattåget till storöringen” Flugfiske i Norden nr 4 2015. En liten barndomshistoria leder dig som läsare till min tecknade bindbeskrivning av favoritreceptet på större nattsländor: ”Nighttrain Caddis”

Bilden: Min Djungelström ärades omslaget på årets andra utgåva: Flugfiske i Norden nr 2 2015. Undertecknad på en favoritplats på den tiden ett litet vattendrag fortfarande vår bara skogens och mitt…

fin 5-6 2014

Min bild: Isad kustkväll pryder senaste utgåvans omslag: Flugfiske i Norden nr 5-6 2014. Tagen i släpljuset, en iskall fiskekväll, då längtan till en ljum bris ifrån sydväst var alldeles särskilt stark.

FiN-4-2014-224x300

Senaste publikationen: ”Jag – en Vilde” finner du i Flugfiske i Norden nr 4 2014. Med historian tas läsaren med på min årliga ensamtur – får följa med genom både kval, tvivel och ett gyllene drömlikt tillstånd.

fin 5-6 2013

Debuten i FiN: Papegojfisken utspelar sig på vårt nordliga tak – i ett särskilt skräckblandat minne bugar jag inför gudarna som råder på fjället, och för vännen Niklas ”Nisse” Unger. Flugfiske nr 5-6 2013.

fin 3 2014

I sommarnumret 2013 delar jag med mig av en julinatt – några bullar, och öringar jag inte trodde fanns. Jag inser dessutom värdet i att vara saknad… ”Kaffe och bulle”, FiN nr 3 2013.

Skriv ett inlägg