Dag i himmelriket!

Inlagt den Jun 12, 2013 i Journal | Ingen kommentar

 
Ibland tar man helt enkelt rätt beslut – i sällsynta fall flera, och i en avgörande följd. Emellanåt leder en sådan kedja till fantastiska saker. Andra gånger till skit och smärtande magplask. För de flesta av oss så är väl detta en tjusande del av fisket – att aldrig veta för säkert vilket val som är det rätta.
Vid en nylig tur till min kära skärgård, så föll allt på plats – egentligen utifrån inga förväntningar alls. Det dröjde inte länge efter jag rundat sista hamnpiren innan jag insett det jag egentligen förstått sedan länge – det jag slagit bort, det som hotade mina planer. Vinden var på tok för hård för att fortsätta ut i det upprörda havet som dundrade in i fjorden.

I alla andra fall skulle jag ha sansat mig, och vänt om mot den skyddande hamnen – jag skulle hållt mig på land, men något drev till vårdslösa beslut, något fick mig att hålla fören i västlig riktning.

Frilagd B.H.

Sea leopard L copy JournalDagens första öring


Förtjänat något bättre?!

Vid flera tillfällen fick dock avvika från kursen – kryssa mig fram, söka stråk där vattnet inte slog över med samma kraft. En halv kubik vatten som sprutade in över relingen efter en babords träff väckte mig ur min självsäkerhet – vad höll jag på med? För att fiska öring… Efter att ha omvärderat insats och risk så blev det att söka inom defensivens möjligheter – längst in, i skydd av klipporna. Vädret till havs är lynnigt likt fjällets, ändrar lika plötsligt skepnad, kastar dig mellan ytterligheter – testar din duglighet helt enkelt.
Förutsättningarna, överraskande och vände snabbt till fördel, tvärtemot samtliga prognoser, och snart tillbringade jag en dag i himmelriket där Fortuna skämde bort mig med den ena vackert fläckade fisken i toppkondition efter den andra.
Kan inte minnas att jag i fullt dagsljus fått ett liknande antal bländande sommarfiskar. Bilderna (förstora gärna!) som följer inlägget visar dagens första fisk som klippte flugan redan i första kastet (!), följt av den sista och största. Den alltid lika pålitliga Bloody Herring lurade båda, på exakt samma plats – med bara en makalös dag däremellan. ​

– saltstänkt,
Signatur firstname original


U-137 copy JournalDagens sista öring

Skriv ett inlägg