Det som gör en dag

Inlagt den Maj 5, 2013 i Journal | Ingen kommentar

 

Nisse och Johan


Johan, dagens piprökande skeppare, mötte upp vid den nya bryggan och allting kändes jävligt rätt. Förutsättningarna var nära – de perfekta, och skulle också förbättras ytterligare enligt prognosen. Vårt mål för dagen var dock främst att umgås och samtidigt utforska skepparns nyerövrade kustområde.
Dagen avverkades på ett mycket förnöjsamt sätt och alla i den havsöringsjagande trojkan fick åtminstone ett par fiskar. Med marginal var Johan dagens snabbaste och krokade en fisk på 47cm i sitt fjärde kast.


… fika med guldkant

Nisse stod inte bara för den största utan även för en liten torsk i sitt sista kast för dagen. För egen del så blev det nog flest (ödmjukt…), men endast en dessa snuddade vid gränsen för laglig. Att näbbgäddorna har anlänt kunde vi konstatera då Johan visade upp ett ordentligt exemplar, just som vi gjorde oss redo för dagens första kaffe. Härmed sänder jag ett stort tack till mina kära vänner, svågern och Nisse för att ni gjorde en speciell dag riktigt trevlig. En särskild notering för Chianti Ruffinon tillsammans med de hemgjorda köttbullarna..!
Klicka på bilden för mer från dagen.

– bästa hälsningar till er båda!
/Ted

Skriv ett inlägg