När det behövs som bäst

Inlagt den Feb 19, 2015 i Inspiration, Journal | Ingen kommentar

Ljuset ger sig inte lika lätt längre – den där underbara, utdragna kampen mellan dag och natt blir alltmer påtaglig på himlen. Skymningstonerna har börjat släpa – skapa kvällstid.
Vissa dagar ser jag rester – strimmor av ljus, på väg hem från arbetet…

En blytung fredag. Fredagar brukar inte vara det, som alla vet; något nedärvt säger att det är skönt och lätt – helg väntar, oavsett om det är så eller inte. Nåväl, just denna fredag var det allt annat än lustigt.
Veckan som var till ända hade varit fylld utav motgångar och då jag väl landat vid köksbordet och en kopp kaffe var det som sagt: tungt. Decembersvart realism 2.0 – fjärran vandringsstigarna, vattnen – dofterna av det lekande livet.
”Här har du att läsa till kaffet”, sade min kära maka, och som brukligt för änglar uträttade hon gott, och lade posthögen framför mig på bordet med senaste numret av Flugfiske i Norden överst.
Något kändes bekant med bilden framför mig – den liknade… Det var ju min bild!
Tack för överraskningen herr Hallberg! Både fredagen och helgen blev klart lättare.

I skrivande stund har vi även hunnit igenom årets, i mitt tycke, värsta månad och kvällarna börjar faktiskt bli utdragna företeelser. Ljuset ger sig inte lika lätt längre – den där underbara, utdragna kampen mellan dag och natt blir alltmer påtaglig på himlen. Skymningstonerna har börjat släpa – skapa kvällstid. Vissa dagar ser jag rester – strimmor av ljus, på väg hem från arbetet…
Sakteliga vaknar delar inom mig igen. Jag har riggat upp städet – lagt fram beställningslistorna på bordet bredvid; på allvar börjat titta på pusslet av semesterveckor, familjeliv och kommande fisken. Snart är vi där!

– med hopp,
Signatur firstname original

fin 5-6 2014

Omslag FIN 5-6 2014!

Skriv ett inlägg