Säsongsstart med förhinder

Inlagt den Maj 30, 2013 i Journal | Ingen kommentar

Överöring Journal wide copy

April flög förbi, och utan en endaste fisketur – något som börjar likna en tradition tyvärr…

Under de första dagarna i maj så kom jag då äntligen ut i skärgården på ett första försök att fresta öringarna för året. Tyvärr bara för att upptäcka att min kära ULA:s spole var fullständigt fast!
Allvarlig korrosion fyllde hela bromsmekaniken, och efter två timmars intensivvård i fält så var det uppenbart att den var bortom räddning. Min dag var förstörd, även om jag senare lyckades få till ett par hyggliga fiskar med linan direkt utifrån handen… Förutsättningarna för min andra tur var härmed lätta att överträffa. Åtminstone, så hade jag nu en rulle med en roterande spole då ULA:n numer helt saknar hela sitt

berömda bromssystem. En full dags fiske var hursomhelst möjligt – äntligen, och när en ursinnig 55 cm:s öring i fin kondition klippte min fluga så kunde jag deklarera min återkomst till vad som håller mig igång! I slutet av början så måste man ändå vara nöjd – vacker öring tillsammans med ett väder man längtat efter. Vad det gäller ”min enda” ULA, så får den vänta tills i höst med att fara till Waterworks servicekillar. Jag får helt enkelt vänja mig vid en fortsatt handbromslösning…
Förstora gärna bilden ovan – håll till godo!

Signatur firstname original

Skriv ett inlägg